Απλώς ενημερωτικά είστε στην κατηγορία παλέο, αν θέλετε κάτι με λιγότερους υδατάνθρακες, δείτε αυτήν εδώ την συνταγή. Τελευταία θέλω κάθε μέρα να τρώω ξηρούς καρπούς και σπόρους, παρότι θα μπορούσα και ολόκληρους, μέσα σε κέικ είναι σαφώς πιο εύκολα και πιο ..νόστιμα! Και επειδή δοκιμάζω να τρώω παραπάνω υδατάνθρακες για διάφορους λόγους, είπα να δοκιμάσω αυτήν εδώ την συνταγή.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

150 γρ αλεσμένα αμύγδαλα ή αλεύρι αμυγδάλου (έβαλα αυτό)

3 αυγά

125 γρ ταχίνι χωρίς ζάχαρηαμυγδαλοβούτυρο ή βούτυρο καρύδας) – έβαλα αυτό

340 γρ μπανάνα σε κομματάκια ή αλεσμένη (3 μεγάλες μπανάνες)

1 κοφτό κ.γ. baking powder (3 γρ)

Άρωμα βανίλιαέβαλα αυτό

140 γρ γλυκαντικό 1:1μέλι, αν το τρώτε)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου να προθερμανθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα στέρεα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με το μέλι ή το γλυκαντικό και το ταχίνι. Προσθέτετε το άρωμα βανίλιας.

Βάζετε τα στέρεα υλικά στα υγρά και προσθέτετε και την αλεσμένη μπανάνα. Χτυπάτε λίγο ξανά με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.

Αν τυχόν έχετε μίξερ πάγκου, απλά μετράτε τα υλικά και τα ρίχνετε στον κάδο πριν το βάλετε σε λειτουργία.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι – εξαρτάται και από τον φούρνο σας ο χρόνος, ελέγξτε στα 25 – 30 λεπτά και βλέπετε.

Αν είστε vegan ή νηστεύετε, λογικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αυγά είτε με έξτρα μπανάνα (βάλτε 90 γρ παραπάνω) ή καλύτερα με 2 “αυγά” από λιναρόσπορο, ανακατεύοντας 2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο με 5 κ.σ. νερό και αφήνοντας το μείγμα 10 λεπτά να “δέσει” (για κάθε “αυγό” λιναρόσπορου θέλετε 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο και 2.5 κ.σ. νερό). Θα έχει λίγο διαφορετική υφή το τελικό αποτέλεσμα, αλλά θα είναι μια χαρά!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα (με γλυκαντικό) έχει περίπου 210 θερμίδες με 14 γρ συνολικών υδατανθράκων (με 3.9 γρ φυτικών ινών, άρα 10.1 γρ καθαρών υδατανθράκων – 19%), 7.5 γρ πρωτεΐνης (14%) και 15.6 γρ λίπους (67%).

Κάθε μερίδα (με μέλι) έχει περίπου 250 θερμίδες με 25.4 γρ συνολικών υδατανθράκων (με 3.9 γρ φυτικών ινών, άρα 21.5 γρ καθαρών υδατανθράκων – 34%), 7.5 γρ πρωτεΐνης (11%) και 15.6 γρ λίπους (55%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΕισαγωγή στην παλαιολιθική δίαιτα – παλέο
Επόμενο άρθρο"Δημητριακά" κανέλας
Debug: Newspaper

Απάντηση