Πρόκειται για κλασσική συνταγή που τρώγεται συνήθως μαζί με κάποιο κρέας ή κοτόπουλο. Είναι από τις αγαπημένες στο σπίτι μας και δεν είχα σκεφτεί πως δεν έχω βάλει συνταγή!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 5 τουλάχιστον μερίδες)

400 γρ φρέσκα μανιτάρια (εγώ πήρα μεγάλα τύπου agaricus και τα έκοψα), γίνεται και με κατεψυγμένα

110 γρ βούτυρολάδι καρύδας/ ελαιόλαδο, αν δεν θέλετε βούτυρο)

40 γρ σκόρδο πελτές ή ψιλοκομμένο

4 γρ αλάτι

Πιπέρι

1 γρ αποξηραμένος μαϊντανός ή όσο θέλετε από φρέσκο

Ελάχιστο κρασί (προαιρετικά)

200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαράκρέμα καρύδας, αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά)

50 γρ παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί, την κρέμα και την παρμεζάνα σε ένα κατσαρολάκι αντικολλητικό σε μέτρια φωτιά. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, περίπου 15 με 20 λεπτά, ανάλογα και πόσο λεπτά τα έχετε κόψει.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος (ή καρύδας) και ψήνετε για άλλα 10 – 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά αυτή την φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσοχή μη σας φουσκώσει η κρέμα, δεν θέλει δυνατή φωτιά. Θα δείτε πως σιγά σιγά θα ενωθεί με το λίπος η κρέμα. Λίγο πριν να θέλετε να τα αποσύρετε από την φωτιά, ρίχνετε την παρμεζάνα αν χρησιμοποποιείτε.

Τρώγονται και με πάστα λιναρόσπορου ή πάνω σε κρέας ή ως συνοδευτικό σε αυγά μάτια πχ. Γενικά φαντασία να έχετε και να σας αρέσουν τα μανιτάρια και θα τα φάτε άμεσα!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Όλη η δόση έχει περίπου 1750 θερμίδες με 32 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 5 γρ φυτικών ινών, άρα 26 γρ καθαρών υδατανθράκων – 6%), 36 γρ πρωτεΐνης (8%) και 167 γρ λίπος (86%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Φωτογραφία εξωφύλλου: Freepik.com

Προηγούμενο άρθροΑφράτη ζύμη για τυρόπιτες ή κρουασανάκια σοκολάτας
Επόμενο άρθροΗ διαλειμματική νηστεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη
Debug: Newspaper

Απάντηση