Ό,τι και να σας πω για αυτή την συνταγή θα είναι λίγο. Είναι πανεύκολη, πολύ γρήγορη και με πολύ απλά υλικά, οπότε δεν έχετε καμία δικαιολογία να μη την φτιάξετε άμεσα! Αν κάνετε συμβατική διατροφή, να βγάλετε 40 μερίδες καλύτερα και να τρώτε 1-2 κ.σ. κάθε φορά, απλά για την γεύση. Είναι ωραία πάνω σε γιαούρτι.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 40 μερίδες των 18 γρ, 2 κοφτές κ.σ.)

216 μλ χυμό λεμόνι φρέσκο (περίπου 5 λεμόνια, αλλά μετρήστε το, αντιστοιχεί σε μια κούπα)

Ξύσμα από δύο λεμόνια

90 γρ γλυκαντικό 1:1 (έβαλα sukrin gold)

6 μεγάλα αυγά

180 γρ βούτυρο σε κομματάκια

Βανίλια μαδαγασκάρης

Εκτέλεση

Βάζετε τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα, την στέβια και τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) σε ένα κατσαρολάκι (γάλακτος κατά προτίμηση, αυτά με τον λίγο πιο χοντρό πάτο) σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ή μίξερ. Μόλις αρχίσει ίσα να ζεσταίνεται, προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να αρχίσει να βράζει και να βγάλει τις πρώτες φουσκάλες, οπότε το αποσύρετε από την φωτιά. Προσπαθείτε να μη το φάτε όλο από το κατσαρολάκι κατευθείαν, σερβίρετε σε μπολ και αφού κρυώσει λίγο το καλύπτετε με ζελατίνα (να ακουμπά η ζελατίνα στην κρέμα) και το βάζετε ψυγείο. Σερβίρετε μαζί με σαντιγύ ή clotted cream αν έχετε.

Διατροφικές πληροφορίες

Κάθε μερίδα των 18 gr έχει 46 θερμίδες με 0.5 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0 γρ φυτικών ινών – 4,4%), 1 γρ πρωτεΐνης (8,8%) και 4,4 γρ λίπους (86,8%).

 

Προηγούμενο άρθροΦλατ ψωμάκι λιναρόσπορου
Επόμενο άρθροΖεστή πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου
Debug: Newspaper

Απάντηση