Αν θέλετε να την κάνετε σωστά, θα χρειαστείτε φλόγιστρο. Πουλάνε πολύ φθηνά στο ίντερνετ. Εγώ μόλις συνειδητοποίησα πόσο εύκολο είναι να φτιαχτεί, πήρα ένα με είκοσι ευρώ και τώρα απλά κάνω την δουλειά μου. Την έχω βγάλει και σε τραπέζι  (καίγοντας κανονική καστανή ζάχαρη αποπάνω για λόγους εμφάνισης και οικονομίας – η γεύση είναι ίδια με την στέβιοερυθριτόλη) και είχε πάρει πολύ θετικές κριτικές! Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 5 μερίδες)

4 κρόκοι από μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (με τα ασπράδια μπορείτε ταυτόχρονα να κάνετε ψωμί – διατηρούνται τόσο στο ψυγείο, όσο και στην κατάψυξη)

600 μλ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

1/2 κ.γ. βανίλια καλής ποιότητας  ή άρωμα βανίλια μπόλικο

1μισι λίτρο βραστό νερό

Γλυκαντικό 1:1

Εκτέλεση

Βάζετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την βανίλια σε πολύ ΧΑΜΗΛΗ φωτιά και την αφήνετε να ζεσταθεί (χωρίς να βράσει δυνατά ή να φουσκώσει ιδιαίτερα) για μισή ώρα, έτσι ώστε να βγουν τα αρώματα της βανίλιας στην κρέμα. Αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει.

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς να ζεσταθεί. Χτυπάτε τους κρόκους να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας σε αυτούς με προσοχή να μη ψηθούν οι κρόκοι.  Μοιράζετε σε 5 μπολάκια πυρίμαχα και τοποθετείτε τα μπολάκια μέσα σε ένα πυρεξ. Ρίχνετε το νερό στο πυρεξ μέχρι να που σκεπάζει τα μισά μπολάκια τουλάχιστον. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου και ψήνετε τις κρεμ μπρουλέ για μια ώρα μέχρι να ροδίσουν αποπάνω.

Αφήνετε να κρυώσουν καλά και ύστερα τις βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν να τις σερβίρετε. Για να τις σερβίρετε, βάζετε ένα κ.γ. γεμάτο στέβια με ερυθριτόλη, την οποία εν συνεχεία καίτε με το φλόγιστρο μέχρι να σχηματίσει κρούστα.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει 447 θερμίδες, με 4 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0 γρ φυτικών ινών – 3.6%), 5 γρ πρωτεΐνης (4.4%) και 46 γρ λίπους (92%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΑπό που παίρνουμε τι!
Επόμενο άρθροΠώς να ΜΗΝ έχετε υψηλά τριγλυκερίδια!
Debug: Newspaper

Απάντηση