Πλέον ο μουσακάς και τα παπουτσάκια δεν αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός στην κετογονική διατροφή. Και η μπεσαμέλ αυτή είναι τόσο καλή, που 14χρόνο πιτσιρίκι δεν κατάλαβε πως δεν ήταν φτιαγμένη με τον κλασσικό τρόπο!
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής για ένα μεγάλο ταψί:
Υλικά (για 7 μερίδες)
350 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Περίπου 500 μλ νερό
100 γρ βούτυρο
4 πολύ γεμάτες κ.σ. αλεύρι bamboo (ή ψύλλιουμ, αλλά με bamboo θα βγει καλύτερη)
2 κρόκους από μεγάλα αυγά
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο να ζεσταθεί. Μόλις λιώσει όλο, προσθέτετε το αλεύρι φυτικών ινών και ανακατεύετε να γίνει μια κρέμα. Πολύ γρήγορα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το νερό. Χαμηλώνετε την φωτιά λίγο και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και απλώνετε στο ταψί – δεν μπορείτε να την βάλετε με κουτάλα γιατί έχει περίεργη υφή, θα πρέπει να την χύσετε πάνω στο ταψί και μετά να την απλώσετε. Μην ανησυχείτε για την υφή, δεν θα υπάρχει μετά το ψήσιμο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 20 με 25 λεπτά.
Διατροφικές πληροφορίες
Κάθε μερίδα έχει περίπου 290 θερμίδες, με 2 γρ συνολικών υδατανθράκων (με 4,8 γρ φυτικών ινών λόγω του αλευριού, οπότε 0 γρ καθαρων υδατανθράκων), 2 γρ πρωτεΐνης (3%) και 30 γρ λίπους (97%).
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.
Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!
Φωτογραφία εξωφύλλου: Freepik.com
Εχω την μπεσαμελ 1 ωρα στο ματι κ ανακατευω συνεχεια! Δεν εχει πηξει ουτε στο ελαχιστο!
Συγνωμη για την καθυστερημένη απάντηση. Δεν πήζει πάρα πολύ, αλλά δεν μένει και εντελώς νερούλη. Ελπίζω να σας πέτυχε!