Εντάξει, δοκιμή έκανα, αλλά βγήκε τέλειο και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Εγώ έβαλα κοτόπουλο, αλλά γίνεται με ό,τι κρέας θέλετε και όσο πιο λιπαρό είναι το κομμάτι, τόσο καλύτερα. Tα μάκρος είναι ενδεικτικά, γιατί εξαρτώνται από το τι κρέας θα χρησιμοποιήσετε. Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο!

Θα χρειαστείτε εξής:

Υλικά (για 1 μερίδα)

90 – 150 γρ κρέας της επιλογής σας ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ και κομμένο σε μικρά κομματάκια (καλύτερα κάτι λιπαρό, εγώ έβαλα κοτόπουλο, γιατί αυτό είχα, αλλά νομίζω με χοιρινό θα ήταν σαφώς καλύτερο)

30 γρ λάδι καρύδας ή λαρδί (2 κ.σ. γεμάτες)

Αλάτι, πιπέρι

1/2 κ.σ. μαϊντανός αποξηραμένος

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1/2 κ.σ. δεντρολίβανο αποξηραμένο

1/2 κ.σ. αποξηραμένο κρεμμύδι

girosULC

Εκτέλεση

Βάζετε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρέας και τα μπαχαρικά και ψήνετε μέχρι να τραγανίσει, περίπου δέκα λεπτά. Αν θέλετε συνοδεύετε με ένα αυγό μάτι. Αν θέλετε να του φτιάξετε τα μάκρος, μπορείτε να βάλετε πιο πολύ λίπος. Σερβίρεται ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες (για 100 γρ χοιρινό λαιμού):

Κάθε μερίδα έχει περίπου 475 θερμίδες, με 5 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1 γρ φυτικών ινών, άρα 4 γρ καθαρών υδατανθράκων – 3%), 18 γρ πρωτεΐνης (16%) και 43 γρ λίπους (81%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Φωτογραφία εξωφύλλου: Freepik.com

Προηγούμενο άρθροΜεταφορά κετονών σώματος στο ανθρώπινο νεογνό και βρέφος
Επόμενο άρθροΠοια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια απλή διατροφή χαμηλών υδατανθράκων και σε μία κετογονική δίαιτα;
Debug: Newspaper

Απάντηση