Πρόκειται για βασική συνταγή σοκολάτας που μπορεί να μπει πάνω από μπισκότα, κέικ ή τούρτες ή τρώγεται σκέτη ως γλυκό σε μικρή ποσότητα γιατί είναι αρκετά βαριά. Όσο είναι ζεστή είναι υγρή, όσο παγώνει στερεοποιείται. Η εκδοχή χωρίς γαλακτοκομικά μαζί με την φωτογραφία είναι της Eirinis Mol και την ευχαριστώ θερμά για μία ακόμα φορά.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

ΕΚΔΟΧΗ ΜΕ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ -ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ

Υλικά

200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

150 γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο

Γλυκαντικό 1:1 σε άχνη (προαιρετικά, αν θέλετε)

20 γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια (προαιρετικά)

Ελάχιστο αλάτι

ganacheULC
Photo by Pixabay on Pexels.com

Εκτέλεση

Κόβετε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια σε ένα μπολ.

Βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι ή σε ένα μπολ για 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το γλυκαντικό αν χρησιμοποιείτε. Μόλις κάψει και αρχίζει σχεδόν να βράζει, την ρίχνετε στο μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με το ελάχιστο αλάτι (ΕΛΑΧΙΣΤΟ, τονίζει την γεύση της σοκολάτας). Την αφήνετε 1 ή 2 λεπτά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε το βούτυρο μόλις ανακατευτεί για έξτρα λίπος και πιο βελουδένια υφή.  Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα από εσπεριδοειδή, καρύδα σε σκόνη, κανέλα ή βανίλια, φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, μοσχοκάρυδο ή ακόμα γαρίφαλλο σε σκόνη, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!

ΕΚΔΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ – ΦΥΤΟΦΑΓΙΚΗ (Της Ειρήνης)

Υλικά

1 κονσέρβα κρέμα καρύδας καλά παγωμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες (400 μλ)

80 γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο

Γλυκαντικό 1:1 σε άχνη (προαιρετικά)

Ελάχιστο αλάτι

dairyfreeganacheULC

Εκτέλεση

Κόβετε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια σε ένα μπολ.

Ξεχωρίζετε την παγωμένη κρέμα από το υγρό που έχει κάτσει κάτω στην κονσέρβα. Ζεσταίνετε την μισή ποσότητα κρέμας μαζί με 20 μλ από το υγρό σε ένα μπολάκι και το γλυκαντικό αν χρησιμοποιείτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνετε την ζεστή κρέμα πάνω στα κομματάκια σοκολάτας και το αλάτι και ανακατεύετε. Χτυπάτε καλά με το μιξεράκι του φραπέ για μερικά λεπτά και μετά προσθέτετε την υπόλοιπη κρύα κρέμα καρύδας, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αν θέλετε να την φάτε σκέτη βγάζει 4 μικρές μερίδες και πρέπει να την αφήσετε να παγώσει πολύ καλά πρώτα!
Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Με γαλακτοκομικά: όλη η δόση χωρίς το βούτυρο και με σοκολάτα 85% κακάο έχει περίπου 1500 θερμίδες με 35 γρ συνολικών και καθαρών υδατάνθρακων (9%), 23 γρ πρωτεΐνης (7%) και 139 γρ λίπους (84%).

Χωρίς γαλακτοκομικά: όλη η δόση έχει περίπου 960 θερμίδες με 18 γρ συνολικών και καθαρών υδατάνθρακων (8%), 14 γρ πρωτεΐνης (6%) και 90 γρ λίπους (86%).

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές της Ειρήνης, μπορείτε να την ακολουθήσετε στην σελίδα της στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ!
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΛάδι καρύδας και τριγλυκεριδία μέσης αλυσίδας στην πρόληψη και θεραπεία του Αλτσχάιμερ
Επόμενο άρθροΗ υψηλότερη χοληστερόλη συνδέεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
Debug: Newspaper

Απάντηση