Η Ειρήνη Μολ εντυπωσίασε πάλι! Γαλακτοφέτες, ιδανικές για παιδιά και όχι μόνο!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 12 τεμάχια)

Για την ζύμη:

100 γρ τριμμένα αμύγδαλα ή αλεύρι αμυγδάλου

30 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη

8 γρ αλεύρι μπαμπού ή ίνες κακάο

1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (προαιρετικά)

16 γρ μπέικιν πάουντερ

100 γρ γλυκαντικό 1:1 (σε άχνη)

100 γρ βούτυρο μαλακό

3 μεγάλα αυγά

100 γρ τυρί μασκαρπόνε

Άρωμα βανίλια (προαιρετικά)

Για την κρέμα: 

200 γρ τυρί κρέμα τύπου philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου

30 – 50 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

50 γρ βούτυρο πολύ μαλακό

2 – 3 κ.σ. γλυκαντικό 1:1

Άρωμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου αέρα.

Ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ.

Χτυπάτε το βούτυρο με το γλυκαντικό σε ένα άλλο μπολ για τουλάχιστον μερικά λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτετε τα στέρεα υλικά και ανακατεύετε ξανά. Τέλος προσθέτετε το μασκαρπόνε.

Πάνω σε μια λαμαρίνα απλώνετε μια λαδόκολλα. Μοιράζετε το μείγμα με κουτάλι της σούπας πάνω στην λαδόκολλα. 6 τεμάχια σε κάθε ταψί αφήνοντας κενό ενδιάμεσα για να απλώσουν.

Ψήνετε για 15 – 20 λεπτά στους 160 βαθμούς αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε καλά το τυρί τύπου philadelphia με το γλυκαντικό με αυγοδάρτη. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε ξανά, με το μίξερ αυτή την φορά για λίγο. Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και χτυπάτε ξανά για λίγο.

Όταν κρυώσουν καλά οι βάσεις, γεμίζουμε τις μισές με κρέμα και τις κλείνουμε με τις άλλες μισές. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Οι βάσεις τρώγονται και σκέτες, είναι κάτι ανάμεσα σε μπισκότα και κέικ!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Μισή γαλακτοφέτα έχει περίπου 230 θερμίδες με περίπου 2 γρ υδατανθράκων (3%), 5 γρ πρωτεΐνης (8%) και 23 γρ λίπους.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές της Ειρήνης, μπορείτε να την ακολουθήσετε στην σελίδα της στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ!
Οι φωτογραφίες είναι της Ειρήνης Μολ και η τούρτα της Γιώτας Καρακίτσου!
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΜη περιμένετε..
Επόμενο άρθροΑφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί!
Debug: Newspaper

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λατρεμένη συνταγή για όλους. Δεν μένουν για πολύ στο σπίτι. Τα τιμάει όλη η οικογένεια!

Απάντηση