Πρόκειται για πανεύκολο γλυκάκι, που είναι ιδανικό αν σας πιάσει ξαφνική λιγούρα για γλυκό! Δεν είναι κάνα γλυκό που χωρίς αυτό δε ζει κάποιος, αλλά είναι αρκούντως καλό και πολύ γρήγορο στην παρασκευή του!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για μία μερίδα)

15 γρ βούτυρο

30 γρ μασκαρπόνε (ή άλλο τυρί κρέμα)

15 γρ λάδι καρύδας (εγώ έβαλα αυτό, δεν είναι διαθέσιμο όλες τις εποχές)

10 – 30 γρ γλυκαντικό 1:1 (εγώ έβαλα αυτό)

1 μεγάλο αυγό

10 γρ αλεύρι αμυγδάλου ή τριμμένα αμύγδαλα (εγώ έβαλα αυτό)

Βανίλια (έβαλα αυτή)

Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι (προαιρετικά)

Σος σοκολάτας ή μαρμελάδα ή sukrin fibre syrup clear (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Βάζετε το βούτυρο, το μασκαρπόνε και το λάδι καρύδας σε μια κούπα για τριάντα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύετε και προσθέτετε το γλυκαντικό. Σε αυτή τη φάση μου θύμισε ζαχαρούχο που το δοκίμασα (άσχετο). Προσθέτετε το αυγό, την βανίλια και το ξύσμα αν χρησιμοποιείτε και αφού ανακατέψετε πολύ καλά ψήνετε για άλλο ένα με ενάμισι λεπτό στα μικροκύματα. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζετε. Ρίχνετε το αμύγδαλο και την σος (ή ό,τι χρησιμοποιήσετε). Απολαμβάνετε!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε cheesecake (χωρίς σος, αλλά με αμύγδαλο) έχει περίπου 500 θερμίδες με 3 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2 γρ φυτικών ινών, άρα 1 γρ καθαρού υδατάνθρακα – 2%), 9 γρ πρωτεΐνης (7%) και 51 γρ λίπους (91%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΔιαλειμματική νηστεία και απώλεια βάρους
Επόμενο άρθροΚέτο λουκουμάδες
Debug: Newspaper

Απάντηση