Εύκολη και γρήγορη συνταγή που έχει δύο τρόπους παρασκευής, οπότε ή θα καταλήξετε με μπάρα σοκολάτας τύπου crunch ή με σοκολατάκια που κάνουν λίγο κριτσι κρίτσι. Αν θέλετε να μη κάνουν κρατς, περάστε το γλυκαντικό από το μούλτι πρώτα ή βάλτε υγρό ή άχνη.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 8 μερίδες)

30 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη

120 γρ λάδι καρύδας

Βανίλια

30- 60 γρ γλυκαντικό 1:1 ή μέλι (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε, δοκιμάστε τα)

Εκτέλεση

Έχετε δύο εκδοχές. Η πρώτη είναι η πιο απλή.

Αν θέλετε να φτιάξετε απλά σοκολατάκια, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι και είτε ψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν ή χρησιμοποιείτε μπεν μπαρι. Στην συνέχεια βάζετε το μείγμα σε παγοθήκες και παγώνετε στην κατάψυξη. Διατηρούνται καλύτερα στην κατάψυξη. To καλοκαίρι που το λάδι καρύδας είναι υγρό, απλά ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ και βάζετε σε παγοθήκες στην κατάψυξη.

Αν θέλετε να φτιάξετε μπάρα σοκολάτας τύπου crunch, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί από κάτω και ψήνετε στους 190 για 10 λεπτά περίπου. Προσοχή: η σοκολάτα μπορεί να καεί πολύ γρήγορα, έχετε συνέχεια τον νου σας! Αφήστε το να παγώσει καλά πριν το κόψετε σε κομμάτια. Αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο μπορείτε να την φάτε και με μούρα συν κρέμα γάλακτος/σαντιγύ ή κρέμα καρύδας αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, όπως φαίνεται στην φωτογραφία!

Διατροφικές πληροφορίες

Κάθε μερίδα  έχει 137 θερμίδες, με 0,8 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0,5 γρ φυτικών ινών, άρα 0,3 γρ καθαρών υδατανθράκων – 0%), 0,3 γρ πρωτεΐνης (0%) και 15 γρ λίπους (100%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Freepik.com

Προηγούμενο άρθροΒάση για πίτσα με ταχίνι
Επόμενο άρθροΚέτο ντόνατς!
Debug: Newspaper

Απάντηση