Υλικά (για 5 κεκάκια)

30 γρ λάδι καρύδας

60 γρ βούτυρο (ή βάζετε 45 γρ ακόμα λάδι καρύδας)

65 γρ βούτυρο αμυγδάλου (ή καρύδας ή ταχίνι)

2 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκοι

5 κ.σ. (με δοσομετρητή) αλεύρι αμυγδάλου (ή 45 γρ)

1 κ.σ. (με δοσομετρητή) αλεύρι καρύδας (ή 14 γρ)

Γλυκαντικό από τα επιτρεπόμενα κατά βούληση (έβαλα νομίζω 40 γρ)

Ελάχιστο αλάτι

Βανίλια

almondbuttermugcake

Εκτέλεση

Βάζετε τα τρία πρώτα υλικά (βούτυρο, λάδι καρύδας και βούτυρο αμυγδάλου) σε ένα κατσαρολάκι να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας που και που μέχρι να λιώσουν (το βούτυρο απλά θα μαλακώσει). Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε σε 4 φορμάκια. Τα ψήνετε όλα μαζί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά ή ένα – ένα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό στο δυνατό.

Σερβίρετε με 15 γρ από αυτή την σος. Τρώγεται ζεστό!

Σημείωση: Μπορείτε όσα δεν ψήσετε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη. Ξεπαγώστε πριν τα ψήσετε.

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε κεκάκι έχει περίπου 300 θερμίδες με 5 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1 γρ φυτικών ινών, άρα 4 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5,2%), 8 γρ πρωτεΐνης (10.4%) και 29 γρ λίπους (84.5%).

Προηγούμενο άρθροΧούμους αβοκάντο (ή σκορδαλιά)
Επόμενο άρθροΜους ..για καημούς!
Debug: Newspaper

Απάντηση